muffins

muffins

Kladdkakemuffins är så sjukt gott. De blir som små skålar när man gräddar dem och där i kan man lägga en massa gott. Jag brukar göra ganska många, så att jag kan frysa in. De är sjukt goda att äta frysta också. Jag har testat. Ja, ganska många gånger faktiskt. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag ger er det här receptet. Ni kommer att bli beroende...moooohaha!

Recept för 16 st
2 dl socker
2 ägg 100 gr smör
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Lite salt
100 gr mörk choklad

Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret och blanda i. Sen är det dags att blanda i sirap, vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron, blanda i smeten. Fördela i muffinsformar. Grädda på 175 grader i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Garneringstips: Grädde, bär, frukt, glasyr, nötter, lingongrädde, marängsviss, frosting, jordnötssmör, godis eller varför inte mer choklad...ha ha.

Psst...missa inte att kolla in hur man gör mascarponecreme som är så sjukt gott till kladdkakemuffins. Sjukt gott!