sötsur

sötsur

kaprifol

sötsur

syren

sötsur

sötsur

Det är lite svårt att beskriva hur vår trädgård och uteplatserna ser ut, men jag ska göra ett ambitiöst försök här. Vi har allt som allt fyra utgångar från vårt souterränghus ut  till trädgården. På framsidan har vi två dörrar varav den ena är en entrédörr. På framsidan finns gräsmatta, äppel-, päron-, plommon och körsbärsträd. Under körsbärsträdet finns en liten uteplats i närheten av den obligatoriska studsmattan. På ovanvången finns en dörr på vardera kortsida av huset, den ena leder ut till ett inlglasat uterum och den andra ut på en balkong. Från balkongen och uterummet på vardera kortsida av huset kan man sen gå till uteplatsen på baksidan av huset. Uteplatsen på baksidan omringas av en jättestor syrenhäck och husväggen där vindruvor, örter och perenna luktärter växer. Jag vet inte om man ser det på bilderna men på baksidan finns ett mörkoljat trädäck som följer bergets och naturens form. Ja, det är alltså inte en fyrkant kort och gott. Från uteplatsen på baksidan kan man även gå upp på ett berg eller välja att gå åt andra hållet, på en liten stig som leder genom en tunnel som bildats i syrenhäcken. Uppe på berget där det växer dvärgmandel och kaprifol går sedan en trappa ner till framsidan av huset. Längs vägen växer Schersmin, ännu mer kaprifol och rabarber. Huuu, det var inte lätt att beskriva...