Fasen, det här blir svårt att skriva om tror jag, men jag skriver, så får vi se var vi hamnar. Jag vill bara understryka, att det här inte är någon konsensusblogg. Helt ärligt, jag är så trött på helt okritiska lovkörer av ditten och datten. Nä, lite friktion och kritik friskar upp!

Så åter till ämnet! Det finns vissa personer i ens liv som man har en speciell relation med, sådana man litar på i svåra situationer, som håller om en och säger de där ärliga och äkta orden som skänker tröst och hopp. De som vågar slå näven i bordet ibland när något faktiskt är helt förjävligt! Vi vet att dessa personer inte kompromissar med vad de tycker, med de moraliska och etiska värdena som anses vara goda i vårt samhälle. Kanske är det din mormor, din syster, din chef, din bästa vän, men det kan också vara en offentlig person. Tänk dig att du pratar med din bästa vän, din starka etiska kompass i tillvaron, om något överjävligt och sorgligt som drabbat dig. Kanske har din mamma dött, din bror fått en psykos, din son fått cancer eller din man vill skiljas. Tårarna flödar och din vän erbjuder dig en servett att torka tårarna med. Det är bara det att denna gång har din bästa vän bestämt sig för att ta betalt för sina tjänster. Du känner att kommenterarna om gråtandets och servetternas förträfflighet är lite skumma, men ändå passar in ganska bra. Det är inte förrän långt efteråt som du får reda på att din vän är sponsrad av ett servettföretag. Va fan, varför ska man göra något gratis, när man kan ta betalt för sina tjänster!

Detta är ett försök att fördjupa diskussionen kring buzzningar, Mia Skäringer och Proviva, köpta bloggare och annat, så vad tycker ni?